Bussen van Alicante Airport naar de stad

Bussen van Alicante Airport naar de stad

Een stedentrip naar Alicante is altijd leuk. Als de zon schijnt (en dat doet hij daar ’s zomers vaak), dan is het de ideale bestemming voor zon, zee en strand. Als bonus is het ook nog eens een leuke stad! Jouw stedentrip begint bij Alicante Airport. Ontdek alles over de stad Alicante en het vliegveld. Bekijk de link voor de website van Alicante Airport.

Bussen

Als je aankomt op Alicante Airport dan willen de meeste bezoekers direct naar de vakantiebestemming. Dat is vaak in de stad Alicante, Elche, Torrellano, Benidorm, Calpe, Murcia of Santa Pola. Er gaan gelukkig frequent bussen vanaf Alicante Airport. Een overzicht:

- Bussen 1A en 1B gaan richting Elche en Torrellano. Een ticket kost slechts €1,50, de bus rijdt ieder uur.

- Bus C6 richting het centrum van Alicante. Een ticket kost zo’n €4 en de bus gaat iedere 20 minuten.

- ALSA heeft een bus naar Benidorm en Calpe, reistijd respectievelijk 45 en 90 minuten. Tickets kosten €9,80 voor een enkele reis.

- ALSA rijdt ook naar Murcia voor €5,54 voor een enkele reis. 

- Vectalia rijdt een aantal keer per dag van en naar Santa Pola, reistijd 30 minuten en het ticket kost een paar euro.

Taxi

Je kunt natuurlijk ook makkelijk met de taxi naar jouw vakantiebestemming. Een taxi naar Alicante kost ongeveer 25 euro. De taxirit kun je natuurlijk met jouw groep delen en het is erg snel. Benidorm is wel iets duurder; reken op zo’n 75 euro, voor Calpe op 95 euro. Je kunt de taxi buiten bij de terminal gewoon aanhouden; Radio Taxi Elche is het officiële bedrijf dat taxi services van en naar vliegveld Alicante verzorgt, 24 uur per dag.

Auto huren

Een auto huren kan natuurlijk ook altijd. Er zijn genoeg autobedrijven die voor een scherpe prijs huurauto’s aanbieden. Zorg er wel altijd voor dat je verzekerd bent en zo niet, maak dan een filmpje van de auto voordat je vertrekt. Er zijn maar liefst 7 autoverhuurbedrijven dus de concurrentie is er wel. Kantoren zijn vaak tot na middernacht open dus zelfs na vertraging kun je de huurauto nog gewoon ophalen op het vliegveld.