Combineer Kos en Corfu voor een mooie culturele vakantie

Combineer Kos en Corfu voor een mooie culturele vakantie

Wil je een culturele vakantie boeken? Dan is het een goed idee om Kos en Corfu te combineren. Beide eilanden hebben veel te bieden, maar ze verschillen ook van elkaar. Kos is erg populair onder toeristen, terwijl Corfu juist heel authentiek is. Bijna iedere bevolking op Corfu spreekt nog steeds Grieks als moedertaal.

Om te beginnen liggen Kos en Corfu allebei in Griekenland. Je kunt van Kos naar Corfu komen, door met de veerboot te reizen. De overtocht duurt ongeveer twee uur.

Starten op Corfu

Als je vanuit Amsterdam naar Corfu vliegt, kom je aan op het vliegveld van Corfu-stad. Het is de hoofdstad van het eiland en hier vind je dan ook direct de meeste bezienswaardigheden. De stad is erg sfeervol en er hangt een relaxed vibe. Je vindt hier ook veel restaurants, tavernes en cafes. De oude binnenstad is zeker het bezoeken waard. Deze staat op de Uneco werelderfgoedlijst.

Wij raden je aan om minstens vijf dagen op Corfu te blijven. Je kunt hier genieten van verschillende bezienswaardigheden, de mooiste stranden en heerlijke restaurants. De bekendste vijf bezienswaardigheden zijn:

- De oude binnenstad van Corfu-stad (Kerkyra)

- Het fort Spianada

- Kap Agios Georgios Pagon

- Middeleeuwse kloosters en kerken

- Achillion Palace

Naast deze bezienswaardigheden zijn er nog veel meer mooie plekken op het eiland te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een dagtrip maken naar het Paxi-eiland. Paxi is een klein, maar heel fijn eiland. Het is ongeveer twintig minuten varen van Corfu. Je kunt hier heerlijk relaxen op het strand of een wandeling maken door de natuur.

De boot naar Kos

Na je verblijf op Corfu is het tijd om naar Kos te gaan. Je kunt met de veerboot of de catamaran reizen. De overtocht duurt ongeveer twee uur. Ook hier zijn er verschillende restaurants en tavernes te vinden. In Kos-stad, de hoofdstad van het eiland, is er genoeg te doen. Het is een kleine stad, maar je kunt hier toch verschillende bezienswaardigheden vinden.

Wij raden je aan om minstens drie dagen in Kos te blijven. Op het eiland zijn veel mooie stranden te vinden. De meest bekende stranden van Kos zijn:

- Paradise Beach

- Tigaki Beach

- Lambi Beach

- Camel beach

Naast deze stranden is er nog heel wat meer te doen op het eiland. Zo kun je een bezoekje brengen aan het Asklepieion. Dit is een ruïne van een oude Griekse tempel, die dateert uit de 4e eeuw voor Christus. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Een culturele vakantie boeken

Kos en Corfu zijn twee hele fijne eilanden in Griekenland om te bezoeken. Beide eilanden hebben genoeg te bieden voor een fijne vakantie. Wij raden je aan om beide eilanden te combineren, zodat je optimaal kunt genieten van alles wat ze te bieden hebben!