De 4 leukste bestemmingen voor een stedentrip

De 4 leukste bestemmingen voor een stedentrip

Bent u nog op zoek naar een verrassende bestemming voor een stedentrip? Overweeg dan eens een van de volgende vier steden, welke stuk voor stuk genoeg te bieden hebben voor een geslaagde stedentrip.

Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en heeft als voordeel dat de stad op korte vliegafstand van Nederland ligt. De stad met als bijnaam ‘Auld Reekie’ is niet de grootste stad van Schotland (dat is Glasgow), maar wel met stip de mooiste. Edinburgh dankt haar geschiedenis aan de Castle Rock, de heuvel waarop u tegenwoordig het indrukwekkende Edinburgh Castle ziet liggen. Vanaf het kasteel loopt de Edinburgh Royal Mile dwars door de Old Town van Edinburgh richting Holyroodhouse. Deze laatste is het koninklijk paleis aan de voet van de berg Arthurs Seat. Old Town is een wijk vol met historische bezienswaardigheden en tal van leuke musea. Een stedentrip Edinburgh wordt verder compleet gemaakt door de spooky kant van de stad te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld Greyfriars Kirkyard (de schuilplaats van Poltergeist of ervaar de ondergrondse kant van Edinburgh in de Underground Vaults of in de Real Mary Kings Close.

Dubai

Dubai is de hoofdstad van de gelijknamige emiraat Dubai en ligt op zes uur vliegen. Oorspronkelijk was Dubai een kleine vesting in de woestijn maar sinds de ontdekking van olie is er in deze emiraat niets te gek. Alle oliedollars worden geïnvesteerd om extreme toeristische bezienswaardigheden uit de grond te laten herrijzen. Zo beschikt Dubai met de Burj Khalifa over het hoogste gebouw ter wereld en vind je aan de voet van de Burj Khalifa de grootste fonteinshow ter wereld. De stad wemelt verder van de attractie en themaparken, waardoor u zich als toerist geen seconde hoeft te vervelen, maar u kunt Dubai ook gewoon bezoeken als een luxe strandbestemming waar het grootste deel van het jaar zonnig weer is. Laat u verrassen door de vele Dubai bezienswaardigheden.

San Sebastian

Deze Spaanse stad ligt in het Baskenland waar het de naam Donostia kent. De stad heeft zijn aantrekkingskracht verkregen door de ligging aan de prachtige La Concha baai. Tegenwoordig staat San Sebastian bekend als een van de luxere badplaatsen in Spanje. De stad heeft een wat kleiner, maar uitermate sfeervol centrum. Deze gezelligheid wordt met name veroorzaakt door de vele pintxos barretjes, waarlangs u zeker een tocht moet maken om bij elk barretje de beste pintxos te proberen. Maar ook de liefhebber van luxe restaurants komt aan zijn trekken met de grote hoeveelheid van Michelin restaurants in San Sebastian.

Florence

Florence is misschien wel de mooiste stad van Italië. De stad is de bakermat van de renaissance waardoor het sinds de 15e eeuw een enorme bloeiperiode heeft doorstaan. De stad beschikt over prachtige bezienswaardigheden zoals de beroemde Duomo, oftewel de kathedraal van Florence en verder het Uffizi, het bekendste kunstmuseum van Florence. Combineer dit met schitterende pleinen en prachtige paleizen zoals het Palazzo Pitti en het Palazzo Vecchio en elke cultuurliefhebber zal zich uitermate goed kunnen vermaken in deze prachtige Italiaanse stad.