Dit zijn 4 veel bezochte steden in Italië

Dit zijn 4 veel bezochte steden in Italië

Rome

De hoofdstad van Italië, Rome, of zoals de Italianen zeggen ‘Roma’, is een stad vol met beroemde bezienswaardigheden. De stad is zelf een openluchtmuseum met tal van oude Romeinse opgravingen zoals het Forum Romanum, de Palatijn heuvel en uiteraard de meest bezochte bezienswaardigheid van Rome, namelijk het Colosseum, oftewel het amfitheater van Rome. Daarnaast mogen ook leuke wijken als Trastevere, de imposante Engelenburcht en romantische plekken in Rome zoals de Spaanse Trappen en de Trevi fontein niet ontbreken. Uiteraard is een bezoek aan Vaticaanstad ook een verplicht nummer, waar u zowel de Sint Pietersbasiliek als de Vaticaanse musea kunt bezoeken met de prachtige Sixtijnse kapel.

Napels

In de regio Campania, in het zuiden van Italië ligt een van de meest fascinerende steden van Italië, namelijk Napels (Napoli). Het straatbeeld van vervallen gevels, overhangende wasgoed en straatvuil geven de stad Napels een chaotisch aanzicht, maar dit maakt de stad juist authentiek. Vanuit de stad Napels kan eenvoudig de Vesuvius vulkaan bezocht worden waar u de krater kunt bekijken en op de terugweg kunt u een stop maken bij de archeologische opgravingen van Pompeii. In de oude stad moet u verder zeker de Spaccanapoli bezoeken, de Gesu Nuovo (de mooiste kerk in Napels) en het imposante plein Piazza del Plebiscito. Daarnaast heeft u vanaf de Vomero-berg bij het Castel Sant’Elmo het mooiste uitzicht over Napels en zijn bezienswaardigheden.

Venetië

Toerisme, massatoerisme of overtoerisme? Dat hangt er maat net vanaf welke periode u gaat, maar wanneer u de kans heeft Venetië te bezoeken buiten het hoogseizoen is het absoluut een van de meest indrukwekkende steden van Italië. Hoogtepunten zijn het centrale San Marcoplein met de San Marco basiliek en het schitterende Dogepaleis (Palazzo Ducale). Voor leuke restaurants en musea brengt u een bezoek aan de wijk Dorsoduro en mijn persoonlijk favoriete hoogtepunt is een boottocht naar een van de eilanden Murano of Burano, waar u pittoreske en kleurrijke eilanden aantreft.

Florence

In het hart van Toscane ligt de mooie stad Florence, oftewel Firenze. De stad was vroeger het bruisende centrum van de Renaissance waar nog tal van prachtige paleizen en kerken van over zijn gebleven. De schoonheid van de stad ervaart u vooral wanneer u de moeite neemt de oude gebouwen van binnen te bekijken. Top attracties zijn hierbij de Duomo, oftewel de dom van Florence waar u zeker de koepel van Brunelleschi moet bezoeken. Qua musea heeft de stad twee belangrijke bezienswaardigheden, namelijk het Uffizi museum en de Galleria dell’Accademia waar u het imposante beeld van David, gemaakt door Michelangelo kunt bewonderen.