Een bezoek aan Maho Beach op Sint-Maarten

Een bezoek aan Maho Beach op Sint-Maarten

Sint-Maarten is nog altijd een erg populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Officieel is het zuidelijke gedeelte van het eiland Sint-Maarten nog onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, als een aparte staat. Het land heeft een oppervlakte van slechts 34 km². Tijdens een vakantie in Sint-Maarten kun je dus een groot gedeelte van het eiland te zien krijgen. Een van de hoogtepunten van het eiland is Maho Beach. Meer over dit unieke strand lees je hieronder.

Wat maakt Maho Beach zo uniek?

Het bekende Maho Beach ligt helemaal in het westen van Sint-Maarten. Wat dit strand zo bijzonder maakt, is dat het naast het vliegveld ligt. Dit vliegveld is de Princess Juliana International Airport. De landingsbaan van dit vliegveld is niet zo lang, zo’n 2300 meter. Hierdoor moeten vliegtuigen zo snel mogelijk landen, aan het begin van de baan. Dit levert unieke beelden op, omdat de vliegtuigen heel laag overvliegen. Vanaf het strand zie je de vliegtuigen van erg dichtbij, vlak over je hoofd voorbij komen. Maho Beach is daarom een populaire bestemming voor veel toeristen op het eiland, waaronder veel vliegtuigspotters. In de lokale bars en restaurants kun je meestal ook de vertrek- en aankomsttijden zien van het vliegveld. Zo weet je als toerist precies wanneer je een vliegtuig kunt zien landen en opstijgen.

Goed opletten

Op het strand moet je wel uitkijken. Je kunt namelijk makkelijk weggeblazen worden door de stroom van opstijgende vliegtuigen. Om deze reden is inmiddels ook een extra hek neergezet, voor betere veiligheid. Kijk dus wel goed uit als je hier op vakantie bent en let vooral goed op de vele waarschuwingsborden. Het water op Maho Beach ook wat onrustiger. Hierdoor kun je ook heel goed windsurfen en andere watersporten beoefenen, omdat er vaak golven zijn. Dit maakt Maho Beach dus ook populair onder sportieve toeristen. Het strand zelf is ook erg mooi en je kunt hier lekker eten en drinken.

Maho beach is dus een leuke bezienswaardigheid op Sint-Maarten, vooral door de laagvliegende vliegtuigen. Als je op het eiland bent, is het zeker de moeite waard om hier een middag te gaan kijken. Let wel goed op dat je geen gevaar veroorzaakt voor jezelf of anderen.