Een stedentrip naar Florence?

Een stedentrip naar Florence?

Gelegen in Toscane, aan de rivier de Arno, ligt een van de mooiste steden van Italië, namelijk Florence. De stad Florence, of zoals de Italianen hem noemen ‘Firenze’, staat bekend als de bakermat van de renaissance. Cultuurliefhebbers komen vol aan hun trekken in deze prachtige stad. In de 15e eeuw kende de stad namelijk een enorme bloeiperiode mede door invloed van de rijke bankiersfamilie van de Medici. Bekende Italiaanse schilders, beeldhouwers en architecten kregen in deze periode volop hun kans hun artistieke talent tot uiting te laten komen, waardoor de stad Florence tegenwoordig over een aantal prachtige bezienswaardigheden beschikt.

Florence bezienswaardigheden

De absolute topattractie onder de Florence bezienswaardigheden is de Santa Maria del Fiore, beter bekend als de Duomo di Firenze. De kerk is de op drie na grootste kathedraal in Europa en heeft meerdere interessante delen om te bezoeken. Zo kunt u gratis het wat sobere interieur bezichtigen, maar het letterlijke hoogtepunt van de kathedraal is toch wel de koepel van Brunelleschi. Destijds een gewaagde koepelconstructie met prachtige schilderingen. U kunt de koepel beklimmen en vanaf het dak genieten van een schitterend uitzicht over Florence, let wel op dat u deze rondleiding tijdig reserveert want met name in het hoogseizoen zijn deze vaak uitverkocht. Bij de Duomo treft u verder het baptisterium, een mooie doopkapel en aan de achterzijde van de kerk treft u de ingang naar het museum van de Duomo.

Een andere bekende Florence bezienswaardigheid is de Ponte Vecchio, oftewel de oude brug over de Arno rivier. Boven de brug zit zelf een geheime corridor die het Palazzo Pitti en het Palazzo Vecchio verbindt. Daarbij is de brug tegenwoordig vooral bekend om de vele juwelierszaken die zich gevestigd hebben op de Ponte Vecchio. Vanaf de brug loopt u zo richting het Palazzo degli Uffizi, beter bekend als het Uffizi museum. Dit populaire museum herbergt tal van grote Italiaanse meesters en prachtige beeldhouwwerken. Vanaf de passage van het Uffizi loopt u vervolgens door naar het Piazza della Signoria, een plein bekend vanwege de loggia degli lanzi met tal van klassieke beelden. U treft voor de ingang van het Palazzo Vecchio ook een replica aan van Michelangelo’s David (het origineel treft u in het museum van de Galleria dell’Accademia). Neem zeker ook even de moeite om het Palazzo Vecchio te bezoeken; dit is de voormalige zetel van het stadsbestuur en beschikt over prachtig gedecoreerde zalen. Vanaf de Arnolfo toren heeft u eveneens weer een prachtig uitzicht over de stad Florence en zijn bezienswaardigheden.

Meer paleizen in Florence

Uw tweede dag kunt u doorbrengen aan de overkant van de Arno rivier. Bezoek daar het enorme Palazzo Pitti met de schitterende ruimtes van de Galleria Palatina. Na afloop van uw bezoek kunt u heerlijk wandelen in de aangrenzende Boboli tuinen. Via de achteruitgang kunt u vervolgens door wandelen naar de Piazzale Michelangelo, een plein vanaf waar u het mooiste uitzicht over Florence heeft. Neem vanaf hier ook even de moeite om de San Miniato al Monte te bezoeken, een kerkje welke u vanuit het gehele centrum van Florence mooi op de heuvel ziet liggen. Kortom, Florence heeft voldoende bezienswaardigheden om u enkele dagen een fantastische culturele stedentrip te bezorgen!