Een stedentrip naar Venetië plannen?

Een stedentrip naar Venetië plannen?

In het noordoosten van Italië ligt een van de mooiste steden ter wereld, namelijk Venetië. De stad is een op en top toeristische bestemming waardoor u de prachtige stad vooral moet proberen te bezoeken buiten het hoogseizoen. Het oude centrum van Venetië is bekend geworden door de vele kanalen van Venetië en de 118 eilanden waarop de stad gebouwd is in de lagune. Veel dagjesmensen komen tijdens hun bezoek aan Venetië niet verder dan het beroemde San Marcoplein, maar wij hopen u wat tips te geven hoe u het maximale uit uw stedentrip Venetië kunt halen wanneer u enkele dagen in Venetië verblijft.

Venetië bezienswaardigheden

Uiteraard mag een bezoek aan het beroemde San Marcoplein (Piazza San Marco) niet ontbreken. De absolute topattractie is de Basiliek van San Marco, welke prachtig is gebouwd in Byzantijnse stijl en zeer rijk gedecoreerd is. De andere belangrijke bezienswaardigheid aan het plein is het Palazzo Ducale, oftewel het Dogepaleis. Hier woonde destijds de doge en het paleis diende eveneens als stadhuis en gerechtshof. Verder kunt u op het San Marcoplein de campanile toren van de basiliek beklimmen voor schitterend uitzicht over de Venetië bezienswaardigheden.

Andere highlights in de stad

Niet ver van het San Marcoplein ligt het indrukwekkende La Fenice theater, een mooie locatie om een opera te bewonderen. Daarna loopt u door naar de Rialtobrug, de belangrijkste brug over de Canal Grande van Venetië. Uiteraard kunt u de stad ook verkennen met een traditionele gondel, want eigenlijk is de beste manier om Venetië te ervaren vanaf het water. Bij de Rialtobrug treft u in de ochtend de Mercati di Rialto, de dagelijkse versmarkt en vanaf hier kunt u makkelijk doorlopen naar de Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari, een mooie kerk met een bijzonder werk van Titiaan en achter de kerk gelegen is de Scuola Grande di San Rocco met mooie muurschilderingen van Tintoretto. Vervolgens zet u uw wandeling door richting de wijk Dorsoduro, de studenten,- en culturele wijk van Venetië. In deze wijk treft u een aantal charmante kerken en musea zoals de Galleria dell’Accademia en de Peggy Guggenheim Collection. U rond de wandeling af bij de Punta della Dogana voor een prachtig uitzicht op de lagune en de skyline van het San Maroplein van Venetië. Tip: Zoekt u nog een hotel in Venetië? De meeste Venetië hotels liggen in de buurt van het San Marcoplein of in de wijk Dorsoduro. Beide wijken zijn uitermate geschikt om de stad te gaan ontdekken. 

Ontdek de omgeving per boot

De andere dag gebruikt u om met een boottocht de pittoreske eilanden in de lagune van Venetië te bezoeken. Hierbij raden wij u de gecombineerde boottocht aan naar de eilanden Murano, Burano en Torcello. Deze eilanden staan bekend om hun kleurrijke huizen en o.a. vanwege de glasblaaskunst. Met mooi weer kunt u de meest prachtige foto’s maken op deze eilanden en onderweg komt u in de lagune langs andere eilanden zoals San Giorgio Maggiore. Bij een langer verblijf kunt u zelfs op het eiland Lido di Venezia een bezoek brengen aan de stranden.