Inbraak en diefstal van bedrijfsbussen? Neem deze maatregelen

Inbraak en diefstal van bedrijfsbussen? Neem deze maatregelen

Inbraak en diefstal van bedrijfsbussen komt vaak voor en is funest voor ondernemers die van een bedrijfsbus afhankelijk zijn. En dat zijn nogal wat ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan koeriers, badkamermonteurs, timmermannen enzovoorts.

Zonder bedrijfsbus wordt het voor dit soort ondernemers lastig om hun werk te doen en kan de omzetschade flink oplopen. Het is dus belangrijk om een aantal maatregelen te nemen om de kans op diefstal en inbraak zo klein mogelijk te maken. In dit blogartikel vertellen we je over een aantal maatregelen die je kunt nemen.

Laat mechanische sloten inbouwen

Mechanische sloten maken het voor inbrekers een stuk lastiger om de bedrijfsbus te openen. Natuurlijk zijn bestelbussen vanuit de fabriek met sloten uitgerust, maar helaas is dat vaak onvoldoende om criminelen te weren.

Maar wat voor soort mechanische sloten zijn er dan zoal? Een paar sloten die we van harte aanbevelen zijn:

- Laadruimtebeveiliging

- Versnellingsbakslot

- Motorkapslot

- OBD slot

Laadruimtebeveiliging

Laadruimtebeveiliging bestaat uit een set sloten die bij de toegangsdeuren worden gemonteerd. Met een bedieningspaneel in de bestuurderscabine kun je de sloten met een druk op de knop ontgrendelen en vergrendelen. 

Laadruimtebeveiliging is het meest effectief als je ook ramenroosters laat plaatsen indien je ramen hebt in de deuren van je bestelbus. Op die manier voorkom je dat criminelen de ramen inslaan en er alsnog met je spullen vandoor gaan.

Versnellingsbakslot

Met een versnellingsbakslot vergrendel je de versnellingspook waardoor schakelen vanuit de bestuurderscabine niet meer mogelijk is. Hierdoor maak je het criminelen bijzonder lastig om er met je bestelbus vandoor te gaan. Kies bij voorkeur voor een goed merk slot, bijvoorbeeld een versnellingsbakslot van Bearlock. Dit merk levert sloten die zeer betrouwbaar zijn en in principe geen onderhoud nodig hebben.

Motorkapslot

Een motorkapslot is een extra slot dat onder de motorkap wordt gemonteerd en het openen van de motorkap blokkeert op het moment dat criminelen het standaard aanwezige slot hebben opengebroken. Met een motorkapslot voorkom je dat onbevoegden bij de waardevolle onderdelen kunnen komen die zich onder de motorkap bevinden.

OBD slot

Via de OBD stekker kunnen hackers de software van je bestelbus uitlezen en vervolgens nieuwe sleutels inleren. Vervolgens kunnen ze zonder problemen met de nieuwe sleutel je bus starten en er vandoor gaan.

Combinatie van sloten is het meest effectief

Hoewel ieder slot de beveiliging van je bestelbus verbeterd, is het combineren van sloten het meest effectief. Bovendien is het vaak goedkoper om de verschillende sloten tegelijkertijd in te laten bouwen. Het is dus zeker de overweging waard om in één keer een combinatie van sloten in te laten bouwen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in bestelbusbeveiliging.

Leg geen waardevolle spullen in het zicht

Hebben de deuren van de laadruimte ramen? Zorg dan dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Criminelen breken over het algemeen namelijk minder snel in als ze niet kunnen zien of er wat te halen valt.

Parkeer je bedrijfsbus in het zicht

Parkeer je bedrijfsbus op een plek waar je er goed zicht op hebt. Kan dat niet? Parkeer hem dan op een plek waar andere mensen er goed zicht op hebben. Het gaat erom dat inbrekers er niet van houden om in het zicht een inbraakpoging te wagen. De sociale controle is dan te groot.

Heb je een aanvulling? Stuur hem naar ons op!

Heb je een goede aanvulling op de tips die we met je hebben gedeeld? Stuur hem dan even door naar ons, dan zetten we jouw tip erbij.