Met een huurauto op Curaçao ben je niet afhankelijk van anderen

Met een huurauto op Curaçao ben je niet afhankelijk van anderen

Curaçao is voor velen een droombestemming, omdat je hier vrijwel alles vindt wat je zoekt in de ideale vakantiebestemming. Je vindt op Curaçao onder ander prachtige stranden en een warme zee met diverse snorkel- en duikmogelijkheden of Beach clubs op de mooiste locaties, waar je kan genieten van een cocktail terwijl je naar de zonsondergang kijkt.

Hoewel Curaçao niet gigantisch groot is, ligt niet alles op loopafstand van elkaar. Vooral wanneer je op je gemak het eiland wil ontdekken en je niet wil beperken tot de toeristische trekpleisters dan is het hebben van een huurauto voor de duur van je verblijf wel echt een must. Met een huurauto op Curaçao kun je gaan en staan waar je maar wil en ben je niet afhankelijk van anderen.

Grote verhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd in Willemstad

De huurauto’s op Curaçao zijn van gedegen kwaliteit en je vindt hier meerdere grote verhuurnamen terug die meestal op en rond het vliegveld gevestigd zijn. Dit heeft als voordeel dat je bij aankomst op het vliegveld direct je auto kan afhalen en ook op de terugweg geen vliegveld shuttle hoeft te regelen, want je zet jezelf af op het vliegveld met je eigen huurauto. Om gedoe bij de aankomst te voorkomen en ervoor te zorgen dat je niet in de rij hoeft te staan en te wachten na een urenlange vliegreis, boek je nu online je auto. Dit heeft als voordeel dat je alle betalingen, verzekeringsdekkingen en administratie thuis al kan doen, waardoor je op de bestemming direct naar je auto kan.

Tip: Auto Huren op Curacao - de goedkoopste, vanaf € 18 euro per dag

Rijden op Curaçao in een automaat is relatief eenvoudig

Soms kan het best spannend zijn om in een vreemd land te rijden, maar op Curaçao is hier weinig reden voor. Het verkeer is wel degelijk anders dan in Nederland, maar om nou te zeggen dat het onveiliger is gaat wat ver. De wegen verkeren uiteraard niet in dezelfde staat als in Nederland, maar de snelheden liggen aanzienlijk lagen en over het algemeen is het verkeer een stuk rustiger dan in Nederland.

De regels zijn vrijwel overal gelijk aan de Nederlandse en er wordt ook gewoon op de rechterkant van de weg gereden. Een voordeel is dat bijna alle auto’s op het eiland inclusief de huurauto’s automatisch geschakeld zijn. Vaak scheelt dit al een slok op een borrel en maakt dit het rijden aanzienlijk makkelijker.