Minder bekende badplaatsen aan de Costa del Sol

Minder bekende badplaatsen aan de Costa del Sol

De Costa del Sol in het zuiden van Spanje, is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. In het Nederlands betekent Costa del Sol ‘zonnekust’, wat door de zuidelijke ligging een gepaste naam is. Ook in de winter is het vaak erg warm in Zuid-Spanje. Het 300 kilometer lange stuk strand, loopt van Gibraltar tot aan Almería. Aan deze kust heb je een aantal grote, bekende steden, zoals Málaga, Almería en Marbella. Aan de Costa del Sol heb je echter ook veel mooie minder bekende plaatsen. In dit artikelen bespreken wij onze drie favoriete badplaatsen aan de Costa del Sol.

Benalmádena

Een van de plaatsen die je minder vaak voorbij ziet komen, is Benalmádena. Zo’n 15 kilometer van Málaga is het iets rustiger, met prachtige stranden, hotels en horeca. Naast de stranden heb je ook veel leuke bezienswaardigheden, zoals een Boeddhistische Stupa en het oude dorp van Benalmádena. Als met kinderen reist heb je ook een pretpark, speeltuinen, dierentuinen en nog veel meer te doen in de buurt. Benalmádena ligt ook erg centraal. Hierdoor kun je ook een dagje een auto kunt huren, om andere steden in de buurt te ontdekken.

Fuengirola

De Zuid-Spaanse plaats Fuengirola ligt precies tussen Marbella en Málaga in. Het is een gezellige stad, met leuke markten, pleinen en straatjes om te winkelen. Je hebt hier veel mooie horecagelegenheden en er zijn ook veel leuke dingen te doen, voor jong en oud. De stad is een mooie mix tussen oud en nieuw. Naast mooie stranden, een dierentuin en andere activiteiten, heb je namelijk ook oude Romeinse opgravingen, een oud Moors kasteel en andere historische gebouwen. Er is genoeg te doen dus, in Fuengirola.

Estepona

Tussen Marbella en Gibraltar vind je de plaats Estepona. De stad ligt prachtig tussen de bergen, met een aantal rivieren die eindigen aan de kust. Ook hier heb je goede restaurants, terrassen en winkels, waardoor er ook ’s avonds genoeg te doen is. Estepona is ook erg geschikt voor mensen die doen aan watersporten. Verder heeft Estepona nog wat oude kerken, een kasteel en andere mooie dingen om te zien, zoals een dierentuin en een groot aquarium. Daarom is Estapona ook een erg leuke plaats, mocht je op vakantie willen Andalusië, in het zuiden van Spanje.