Om deze reden zijn hotels in Granada populair bij toeristen!

Om deze reden zijn hotels in Granada populair bij toeristen!

Het Alhambra in Granada staat er al honderden jaren. In de loop der jaren is pas duidelijk geworden wat een prachtig kasteel dit is. In 1830 werd het bekend vanwege de Amerikaanse auteur en historicus Washington Irving. Deze New Yorker beschreef de schoonheid van het kasteel in zijn boek en zorgde ervoor dat niet alleen een plaatsje bij Los Angelos 'Granada' werd genoemd, maar dat het ook bekend werd bij het grote publiek. Het Alhambra was toen echter nog niet echt bekend en zelfs in private handen, die niet zo zaten te wachten op pottenkijkers. Toch trok de stad Granada vanwege het Alhambra steeds meer bezoekers.

Bezoekers aan Granada voor het Alhambra

Dit heeft geleid tot een korte periode dat men dacht dat het Alhambra wel eens een officieel wereldwonder zou kunnen worden. Het bereikte de shortlist maar werd helaas niet 1 van de 7 wereldwonderen. Toch kwamen er ieder jaar weer steeds meer bezoekers op af waardoor er tegenwoordig een plafond is gesteld op het aantal bezoekers van het Alhambra. Er zijn natuurlijk wel erg veel hotels in Granada rondom het Alhambra maar welke zijn nu goed en welke ligging is er nou handig? Natuurlijk kun je op booking.com kijken maar zo krijg je niet echt een eerlijke vergelijking.

Hotels dichtbij de ingang van het Granada

De ingang voor de bezoekers is bij 'puerta de la justicia'. Je kunt een hotel heel dichtbij nemen, dit is Parador de Granada of Hotel America. Hier betaal je echter alleen voor de ideale locatie. Als je niet vies bent van 500 meter lopen dan zijn er talloze andere hotels dichtbij die je kunt boeken. Denk ook aan Airbnb's aangezien die ook in Granada erg goed zijn. Let zowel bij de hotels als bij de Airbnbs goed op reivews van andere gasten. Een hotel of Airbnb wordt betrouwbaarder als er meerdere reviews zijn, vanaf 100 of meer wordt het echt goed betrouwbaar. Hieronder kijk ik persoonlijk altijd nog even verder.

Het Alhambra in Granada is erg populair maar let goed op welk hotel je kiest. Een beetje dichtbij de ingang van het Alhambra is mooi meegenomen maar staar je vooral niet blind op die afstand. Veel plezier!