Vakantievieren in Slovenië, iets voor jou?

Vakantievieren in Slovenië, iets voor jou?

Hou je van bijzondere wijnen? Gek op ongerepte natuur waarin je heerlijk kunt wandelen zonder iemand tegen te komen? Vind je het fijn om in een hoofdstad rond te lopen, waar geen massatoerisme is? Kies dan voor Slovenië! Deze parel van Europa is absoluut de moeite waard als je op zoek bent naar eens iets anders. Dat wordt puur genieten van het prachtige Slovenië!

Waarom naar Slovenië?

Slovenië is een land waar je direct verliefd op wordt. Juist doordat het (gelukkig) nog niet is ontdekt door het massatoerisme, kun je hier volop genieten van ruimte, natuur en trots lokale bewoners. Als eerste is er natuurlijk die ongerepte, weidse natuur die je eigenlijk nergens tegen zult komen. Hier vindt je ontelbare bossen, rivieren en meren. Ideaal als je houdt van wandelen of sporten in de natuur, waarbij je even lekker alleen kunt zijn. Op de meren kun je hier prima kajakken of kiezen voor een rondvaart met een kapitein. In de dorpjes kun je hier heerlijk genieten van streekgerechten en de lokale bewoners beter leren kennen. Voor de wijnliefhebbers zijn er hier schitterende wijnboerderijen waar je rondleidingen kunt krijgen en de Sloveense wijnen kunt proeven. Heerlijk toch?

Rondreis Slovenië

Rondreis Slovenië? Dat is een prima keuze, door te kiezen voor meerdere bestemmingen tijdens je vakantie naar dit land, leer je het pas echt kennen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen, om een paar dagen te verblijven in de hoofdstad Ljubljana. Het fijne van deze hoofdstad is, dat het voor hoofdstadbegrippen, compact en overzichtelijk is. Je vindt hier nog geen drommen mensen, waar je jezelf doorheen moet worstelen om iets te kunnen zien. Wat je hier wel vindt zijn schitterende kastelen, heerlijke terrassen langs de rivier en leuke festivals. Ook kun je er prima shoppen in de leuke winkeltjes waar interessante producten worden aangeboden.

Meer van Bled

Als je een rondreis gaat maken door Slovenië, is een verblijf aan het Meer van Bled echt een aanrader. Dit beroemdste meer van Slovenië, heeft namelijk heel veel te bieden. Zo ligt er bijvoorbeeld middenin het meer een eilandje met een kerkje. Hier kun je naar toe roeien of kanoën, ook kun je er met een georganiseerde boottocht naar toe varen. Dit is een indrukwekkende plek, omdat het middenin het meer ligt, maar ook het kerkje zelf is bijzonder om gezien te hebben. Ook rijdt er een toeristentreintje rondom het meer, ideaal om in een rustig tempo alles tot je te kunnen nemen, zonder dat je dit moeite kost. Meer van Bled bezoeken? Online kun je alvast kijken wat er rondom het meer te doen is!