Voordelig naar Rome?

Voordelig naar Rome?

Rome heeft op veel mensen een unieke aantrekkingskracht. Dit kan nog weleens komen door de veelzijdigheid waar deze stad in uitblinkt. Je vindt er namelijk veel cultuur en historie, maar je kunt er bijvoorbeeld ook heerlijk uitgaan. In de stad is vrijwel alles op loopafstand te bereiken en je kunt er ook nog eens heerlijk shoppen. Bovendien zijn er in Rome heel veel bezienswaardigheden te vinden, waarbij een bezoek aan Vaticaanstad natuurlijk zeker niet mag ontbreken. Een vakantie naar Rome hoeft overigens echt niet duur te zijn, wij hebben tips voor je, waarmee jij voordelig naar Rome kunt!

City Pass levert veel geld op

Of je nu een bezoek wilt brengen aan een museum, naar Vaticaanstad wilt of het Colosseum wilt bezoeken; alles kost hier geld. Als je dit bij elkaar optelt na je vakantie, zul je nog schrikken wat je kwijt bent geweest aan entreegelden. Met de Rome City Pass krijg je op heel veel verschillende plekken korting, wat natuurlijk aan het einde van vakantie heel veel geld scheelt. Overigens kun je kiezen uit verschillende passen, welke voor jou het meest interessant is, hangt af hoe lang je naar Rome gaat en wat je zoal wilt bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld voor een pas kiezen waarbij je bijvoorbeeld drie bezienswaardigheden kunt bezoeken. Hierbij hoef je niet in de wachtrij te staan en kun je rekenen op een leuke korting. Er zijn ook passen te koop, waarbij je gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Kortom, een kortingspas gaat jouw gegarandeerd veel voordeel opleveren!

Vaticaanstad

Vaticaanstad ga je natuurlijk zeker bezoeken als je in Rome bent. Deze ministaat heeft maar een oppervlakte van een halve hectare en hier wonen maar duizend mensen. Toch maken deze getallen Vaticaanstad juist zo uniek. De rijke historie van het Vaticaan, zie je hier werkelijk overal in terug. Je vindt hier onder andere prachtige musea, de Sint-Pietersbasiliek, maar ook de Sixtijnse kapel is zeer de moeite waard om te bezoeken. De Sixtijnse Kapel bezoeken is de moeite waard omdat niet alleen het bouwwerk bijzonder is, maar dat zijn zeker ook de kunstwerken die je hier gaat zien. Let ook op de prachtige kunstwerken aan het plafond van de Kapel, deze zijn gemaakt door Michelangelo. De Sixtijnse Kapel is dus zeker een bezoekje waard!