Waarom is een VMS-systeem belangrijk voor een autobedrijf?

Waarom is een VMS-systeem belangrijk voor een autobedrijf?

VMS staat voor Vendor Management Systeem. Met een VMS-systeem kun je onder andere alle verkopen real time volgen en wordt de voorraad meteen bijgewerkt. Met een VMS-systeem, kun je bijvoorbeeld ook je website actueel houden, zonder dat je hier veel werk aan hebt. Altijd een kloppend aanbod aan auto’s op je website dus. Daarnaast kun je altijd beschikken over de juiste voertuigdata, zodat je gemakkelijk en snel kunt beschikken over de juiste informatie. Heb jij al een VMS-systeem voor je autobedrijf?

Real time informatie

Als je kunt beschikken over een VMS-systeem, scheelt dit veel tijd aan administratie en zorgt dit ook nog eens voor meer werkplezier. Als je iets op moet zoeken op administratief gebied, hoef je nu niet meer door talloze mappen heen te worstelen of het bij iemand na te vragen. Je kunt nu zelf binnen een paar seconden beschikken over de informatie waar je naar op zoek bent. Of dit nu gaat over de kilometerstand van een auto of de beschikbaarheid van een specifieke auto in de verkoop, met een VMS-systeem beschik je altijd over real time informatie. Heb je meerdere autobedrijven die je qua informatievoorziening aan elkaar wilt koppelen? Dan kun je dit met een VMS-systeem gemakkelijk en snel doen. Hierdoor kun je klanten ook beter voorzien van informatie. Is een klant op zoek naar een specifieke auto? Je weet binnen een paar seconden of je deze hebt staan. Een VMS systeem is onmisbaar voor een modern autobedrijf, dat op ieder moment van de dag wil kunnen beschikken over de juiste informatie.

VMS-systeem is uitstekende investering

Actuele RDW-informatie en directe koppeling met de NAP-tellerstandcontrole, met een goed VMS-systeem is het allemaal mogelijk. Geen fouten meer in het systeem, niet meer wachten op mensen die iets op moeten zoeken en vooral met plezier werken. Want als zaken snel gaan en kloppen, dan is dat niet alleen fijn voor jezelf, maar ook klanten zullen dit waarderen als ze iets willen weten. Voor jezelf wordt het administratieve gedeelte van het autobedrijf opeens een stuk leuker om te doen. Je kunt namelijk op een eenvoudige manier snel beschikken over de informatie die je dagelijks nodig hebt. Doordat je op deze manier meer kunt doen op een dag en er minder fouten worden gemaakt, zul je merken dat je omzet snel omhoog gaat. Dit maakt een VMS-systeem ook nog eens een uitstekende investering. Kies jij ook voor een VMS-systeem voor je autobedrijf?