Wat is er te doen in Zakynthos stad

Wat is er te doen in Zakynthos stad

Je bent op je bestemming gearriveerd en hebt gekozen voor het mooie eiland Zakynthos. Een schitterend eiland van 410m2 wat bekend staat om mooie stranden, bezienswaardigheden zoals het scheepswrak op Navagio beach en natuurlijk Zakynthos Stad. De hoofdstad van het eiland, maar wat is daar allemaal te doen vraag je je af? Meer dan genoeg! En dat delen we graag me je.

De culturele bezienswaardigheden

Culturele bezienswaardigheden zijn in Zakynthos Stad volop te vinden. Zo is er het Agios Markos-plein waar zich de kerk van Agios Markos bevindt en het mausoleum van Dionysios Solomos. Een bekend Grieks dichter die Hymne voor de vrijheid heeft geschreven. Het gedicht waar de eerste 2 coupletten terug te vinden zijn in het Griekse volkslied. Als we toch in de sferen van deze dichter zijn is een bezoek aan de heuvel Strani ook het bezoeken waard. Hier is het beeld te vinden van Dionysios Solomos te vinden en heb je een schitterend uitzicht over het berglandschap van Zakynthos. Ook aan oude gebouwen en kerken is er geen gebrek in Zakynthos. Zo kun je door de stad zelf wandelen langs het Solomos-plein om allerlei typisch Griekse gebouwen te aanschouwen en zijn er door de stad heen ook genoeg kerken te vinden. De kerk van Agios Dyonisios is er een om te bezoeken. Een imposant gebouw wat historie uitstraalt met een klokkentoren die als een van de mooiste in Griekenland beschouwd kan worden. Voor je portie cultuur kun je in Zakynthos stad dus prima terecht.

De sfeer die de stad ademt

Naast alle culturele bezienswaardigheden is de stad zelf ook iets om tot je te nemen. Zo is er de haven die sfeer uitademt en waar het bruist van het lokale leven en zijn er straten met sfeervolle markten te vinden in Zakynthos. Ga eens langs de 21e meistraat waar je winkels vindt en pittoreske restaurants en neem de sfeer tot je die de stad ademt. Mocht je jezelf verder willen verdiepen in Zakynthos kijk dan gerust eens op Zakynthos.nl ter voorbereiding van je vakantie of ter info. Hier vind je altijd accurate en interessante informatie over dit fantastische eiland.