Wat zijn de populairste luchthavens van Griekenland?

Wat zijn de populairste luchthavens van Griekenland?

Elk land heeft wel populaire luchthavens, zo ook Griekenland. Het is altijd fijn om te weten welke je het beste kan kiezen voor je vlucht van Nederland naar Griekenland. Je wilt natuurlijk ook graag weten welke luchthaven je het beste kan kiezen om zonder problemen aan je vakantie te beginnen.

Griekenland en zijn bijzonderheden

Griekenland heeft een aantal steden die allen erg populair zijn bij de vakantiegangers. We hebben het dan over de steden Rhodos, Athene, Santorini en Corfu. Deze steden wil je zeker eens bezoeken om daar de cultuur maar ook de bezienswaardigheden eens te mogen ervaren.

Griekenland heeft vijftien internationale vliegvelden waar van uit het buitenland op gevlogen wordt. De grootste luchthavens liggen in Athene en Thessaloniki. Die twee luchthavens wordt ook het gehele jaar gevlogen voor de toeristen. Zij kunnen vanaf hier gemakkelijk door naar hun vakantiebestemming op het vaste land.

Het vliegveld van Athene is in 2021 geopend om twee oudere vliegvelden te vervangen. Het vliegveld van Rhodos is een civiele en militaire luchthaven waar dan ook geen foto’s gemaakt mogen worden. Het heeft dan ook maar één terminal.

Thessaloniki en zijn bijzonderheden

Wanneer je van Nederland naar Griekenland vliegt om je vakantie door te brengen in Thessaloniki kan je gewoon landen op Thessaloniki Airport. Het vliegveld van Thessaloniki werd in 1930 geopend. Het bedient dan ook de regio rond Thessaloniki. Vijftienkilometer zuidoosten van de stad ligt de luchthaven. Vanaf de luchthaven is de stad 24 uur per dag te bereiken. Het vliegveld van Thessaloniki is één van de grootste vliegvelden in Griekenland.

Eenmaal op Thessaloniki kan de vakantie beginnen en kan je dagelijks kiezen wat je plannen zijn voor de dag. Je kunt er een rustige dag aan het strand van maken maar ook lekker shoppen of bezienswaardigheden bekijken die er op het eiland zijn.

Enkele bezienswaardigheden op Thessaloniki zijn:

·        De boulevard van Thessaloniki: op de boulevard kan je over de zee kijken, genieten van de witte torens in de haven maar ook zeker van de haven.

·        Galerius Rotunda: In deze oude stad ga je veel historische overblijfselen vinden.

·        Neoi Epivates: Hier kan je tot rust komen op de prachtige stranden.