Weekje weg deze zomer? Dit zijn de leukste vakanties om te boeken

Weekje weg deze zomer? Dit zijn de leukste vakanties om te boeken

Nog geen vakantie geboekt voor deze zomer? Maar wil je toch er toch nog een weekje tussenuit? Dan heb je niet zo lang meer om een keuze te maken. Je moet bij het boeken niet alleen een keuze maken uit verschillende bestemmingen, maar ook op wat voor soort vakantie je wilt gaan. In dit artikel lees je over alle soorten vakanties waar je uit kunt kiezen.

Zonvakantie

De meest bekende soort vakantie is een zonvakantie. Iedere zomer trekken er veel mensen uit Nederland voor één, twee of zelfs meerdere weken naar warmere landen. Bij een zonvakantie is het vooral de bedoeling dat je gaat genieten van het weer, terwijl je even lekker tot rust kunt komen. Meestal boeken mensen een hotel of een appartement in een kustplaats, waar je op het strand kunt liggen of naast het zwembad.

Het is ook mogelijk om een vakantie op een all-inclusive resort te boeken. Het verschil met een normale zonvakantie, is dat eten, drinken en uitjes zijn inbegrepen in de prijs. Je hoeft dus niet zelf alles te regelen op de bestemming.

Actieve vakantie

Heb je een specifieke hobby of een sport waar je interesse in hebt? Dan kun je hier ook een vakantie omheen boeken. Zo kun je ergens gaan wandelen, fietsen of watersporten. Heb je interesse in geschiedenis? Dan kun je ook een tour maken door interessante gebieden zoals Normandië. Je kunt ook een vakantie boeken waarbij je gaat vissen, mountainbiken, zeilen of kanoën. Er zijn veel verschillende soorten vakanties die je kunt boeken, dus denk goed na over wat je wilt gaan doen.

Stedentrip

Als je een week of midweek op vakantie wilt gaan, is een stedentrip ook een goed idee. Ontdek je liever een andere stad en cultuur dan de hele dag aan het water liggen? Een stedentrip is een vakantie in een bekende, grote stad. Het is handig om een hotelkamer te boeken, zodat je vanuit hier de Parijs, Londen of Athene bezienswaardigheden kunt gaan bezoeken. Appartementen huren in een grote stad is ook een optie. Zin in een unieke vakantie? Dan kun je ook eens kijken naar verdere, minder bekende plaatsen zoals Reykjavik of Wenen.