Behoudt spiermassa ook op vakantie met deze tips

Behoudt spiermassa ook op vakantie met deze tips

Train jij regelmatig in de sportschool of doe je thuis oefeningen voor je spieren? Soms heb je wat minder tijd of zin om te trainen, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. In dit geval is het verstandig om te proberen je spiermassa zoveel mogelijk te behouden. Anders moet je na je vakantie natuurlijk weer deels opnieuw beginnen. Er zijn verschillende manieren waarmee je kunt zorgen dat je je progressie van het trainen kunt behouden. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt doen en waar je op moet letten.

Progressie behouden

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je spiermassa en spierkracht niet heel snel verliest. Als je een paar weken niet traint, verliest je slechts een klein deel van je kracht. Je verliest iets meer spiermassa, waarom het voor sommigen wenselijk kan zijn om dit verlies tegen te gaan. Soms kan het juist fijn zijn om even een pauze te nemen, om even bij te tanken, los te zijn van pijntjes en je pezen en spieren wat rust te geven. Je conditie verlies je wel een stuk sneller, maar dit bouw je ook snel weer op. Voor velen zal dit dus geen probleem zijn.

Oefeningen en voeding

Als je spiermassa en spierkracht wil behouden tijdens je vakantie, kan het verstandig zijn om elastische banden mee te nemen. Hiermee kun je erg creatief zijn en goede oefeningen doen. Vooral voor je bovenlichaam werken ze erg goed. Push-ups met elastische banden zijn als voorbeeld erg effectief. Andere goede vervangers voor op vakantie zijn bijvoorbeeld een suspension trainer of ringen. Op internet kun je veel handige oefeningen vinden met deze middelen, ook voor je onderlijf.

Ook is het belangrijk dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Hiervoor kun je letten op je voeding tijdens je vakantie, of gebruikmaken van supplementen als Mammoth Mass of Mutant Mass. Het is ook slim om niet té ongezond te eten en leven tijdens je vakantie. Zorg ervoor dat je niet elke avond flink aan de alcohol zit en laat het ijs en de chips soms even een dagje liggen. Het is geen probleem om even wat lekker te eten en drinken, maar zorg dat je dit niet meerdere weken elke dag doet.