De basiliek van San Nicola in Bari bezoeken? Lees onze tips!

De basiliek van San Nicola in Bari bezoeken? Lees onze tips!

Kies jij voor een vakantie naar Italië? Zak je af naar het zuiden van dit prachtige land? Als je in Zuid-Italië bent, is een bezoek aan de Basiliek van Sint Nicolaas een must. Deze kerk in Bari is van groot religieus belang in heel Europa en de christelijke wereld. Het is een belangrijke pelgrimsbestemming voor zowel rooms-katholieken als orthodoxe christenen. Of je nu op zoek bent naar een mooie en serene plek om te aanbidden of er even helemaal tussenuit wilt, deze kerk is een bezoek waard. Een stedentrip naar Bari zal je verrassen en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Basilica di San Nicola

De Basilica di San Nicola, gesticht in de 12e eeuw, is een must-see in Bari. De basiliek, ontworpen in Romaanse stijl, is een van de meest imposante monumenten van Apulië. Deze kathedraal werd gebouwd ter ere van de patroonheilige van de zeelieden en is een prachtig voorbeeld van deze stijl. Het interieur is versierd met bogen en vergulde plafonds.

De basiliek van San Nicola is een must voor elke bezoeker van Bari. De kerk en het klooster, die beide dateren uit de twaalfde eeuw, zijn zeker een bezoek waard. De kerk zelf is behoorlijk indrukwekkend, en de mozaïekvloer is bijzonder mooi. Een bezoek aan de basiliek van San Nicola in Bari is een fantastische manier om een paar uur de stad te verkennen. Vergeet ook niet om je fototoestel mee te nemen. Ik weet zeker dat je deze foto's thuis nog een keer gaat bekijken!

Pugliese-romaanse architectuur

Een van de eerste Normandische kerken in Zuid-Italië, de basiliek van San Nicola in de stad Bari, is een prachtig voorbeeld van Pugliese-romaanse architectuur. Het werd oorspronkelijk gebouwd om de relieken van Sint-Nicolaas te huisvesten, die werd vereerd door zowel de katholieke als de orthodoxe kerk. De basiliek van San Nicola in Bari is ook een belangrijk bedevaartsoord voor zowel katholieken als orthodoxe christenen.

De basiliek van San Nicola in de stad Bari is ook een must voor geschiedenisliefhebbers. Gebouwd op grote stenen pilaren, is het buitengewoon moeilijk om binnen te komen, en het heeft luiken om een belegering te voorkomen. Het herbergt ook de ruïnes van een oude Byzantijnse kerk en een kapel. De basiliek herbergt veel belangrijke kunstwerken, waaronder verschillende fresco's.