Top 3 bezienswaardigheden Parijs

Top 3 bezienswaardigheden Parijs

Parijs is de stad van de liefde, waar je heerlijk een wijntje kunt drinken langs de rivier de Seine, genieten van het echte Franse leven, maar bovendien heel veel bezienswaardigheden kunt vinden. Voordeel van deze bezienswaardigheden is ook nog eens, dat je ze kunt vinden op korte afstand van elkaar. Dat betekent dus dat je in Parijs heel veel kunt zien in een korte tijd! Wat de mooiste bezienswaardigheden van Parijs zijn? Wij hebben een top 3 voor je samengesteld!

Eijffeltoren

Bezienswaardigheden Parijs? Je vindt er veel in deze wereldstad en stuk voor stuk zijn ze ook nog eens de moeite waard! Natuurlijk mag een bezoek aan de Eiffeltoren niet ontbreken. De klim via de trap is nog best even stevig, maar als je eenmaal bovenaan bent, krijg er echt heel veel voor terug, namelijk een adembenemend mooi uitzicht over Parijs! Direct naast de Eijffeltoren vind je een park, waar je heerlijk even kunt picknicken, hier beleef je het echte Parijs gevoel! Natuurlijk is een wandeling over de Champs-Elysees een aanrader, net als een bezoek aan de Notre Dame.

Sainte-Chapelle

Een bijzondere bezienswaardigheid in Parijs, is wel de Sainte-Chapelle. Op deze begraafplaats zijn verschillende beroemdheden begraven, waaronder Edith Piaf en Oscar Wilde. Ook kun je hier het graf vinden van Jim Morisson, de zanger van de legendarische band The Doors. De wereldberoemde componist Chopin ligt hier ook begraven in Saint-Chapelle. Dit is overigens de meest bezochte begraafplaats ter wereld, dat is natuurlijk niet zo gek, als je weet welke beroemdheden hier liggen. Een indrukwekkende plek, die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Catacomben bezoeken

De catacomben Parijs zijn wereldberoemd. Ooit zijn ze ontstaan toen de Romeinen de stad Parijs aan het opbouwen waren. Ze hadden stenen nodig, hiervoor werden steengroeven gegraven, om deze stenen uit te kunnen halen. Onder andere het Louvre en de Notre Dame zijn gebouwd met stenen uit deze steengroeven van de Romeinen. In de achttiende eeuw kregen de catacomben echter een andere bestemming; namelijk die van begraafplaats. Boven de grond was totaal geen plek meer, bovendien vormden de vele, rottende lijken een gevaar voor de volksgezondheid. Nu kun je prachtige rondleidingen krijgen door deze catacomben van Parijs, absoluut indrukwekkend om deze te zien!