Dit moet je doen tijdens een weekendje Volendam

Dit moet je doen tijdens een weekendje Volendam

Volendam is een prachtig dorp gelegen in Noord-Holland, bekend om zijn rijke historie en prachtige omgeving. Er zijn veel mogelijkheden om een weekend Volendam te organiseren, met veel leuke activiteiten die geschikt zijn voor groepen. Van het bezoeken van Marken tot het doen van pubcrawls en spellen, een rondvaart in de omgeving van Volendam tot het oplossen van escape rooms, er is voor ieder wat wils.

Breng een bezoekje aan Marken

Een bezoek aan het nabijgelegen eiland Marken is een must tijdens een weekend in Volendam. Dit historische eiland is bekend om zijn unieke architectuur en culturele erfenis. Er zijn veel manieren om Marken te ontdekken, zoals met een boottocht of een fiets of scooter tour. Tijdens een bezoek aan Marken kun je ook de historische huizen bekijken en de lokale producten proeven.

Test je kennis door middel van pubcrawls

Pubcrawls en spellen zijn ook een populaire activiteit voor groepen in Volendam. Er zijn veel organisaties die pubcrawls organiseren in de vele gezellige cafés. Ook zijn er veel spellen te vinden in Volendam, zoals puzzeltochten, waarbij de deelnemers de stad verkennen en puzzels en vragen oplossen. Dit is een leuke manier om de stad te verkennen en tegelijkertijd een uitdaging te hebben.

Historisch Volendam

Een rondvaart in de omgeving van Volendam is ook een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur en om te leren over de geschiedenis van de stad. Er zijn veel rondvaarten beschikbaar, waaronder een tocht langs de historische gebouwen en bezienswaardigheden van de stad. Dit is een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

Ontsnap uit een escape room

Escape rooms zijn ook een populaire activiteit in Volendam. Er zijn veel escape rooms beschikbaar waar groepen kunnen deelnemen aan een uitdaging om uit een kamer te ontsnappen. Dit is een leuke manier om te werken aan teambuilding en probleemoplossend vermogen.

Winkelen in Volendam

Volendam heeft een grote selectie aan souvenirwinkels en boetiekjes waar je kunt slagen voor unieke cadeaus. Bezoek ook een van de traditionele klederdrachtwinkels om een kijkje te nemen in de lokale mode. Een weekend in Volendam is een perfecte manier om te ontspannen, te genieten van de lokale keuken en cultuur, en om de mooie natuur te ontdekken. Er is voor ieder wat wils, dus of je nu op zoek bent naar een rustige wandeling langs de haven of een actief weekend, Volendam biedt het allemaal.