Goedkoop naar Firenze vliegen

Goedkoop naar Firenze vliegen

Florence is één van de vele prachtige Italiaanse steden. Ieder jaar gaan hier veel Nederlanders naar toe op vakantie. Het is een populaire stad, omdat je er veel kunt zien en doen. De huizen, straten en bruggen zijn allemaal erg mooi en oud. Florence heeft daardoor een hele leuke uitstraling. Wil jij dit jaar op vakantie naar Florence? En wil je hiervoor niet de hoofdprijs betalen? Hieronder lees je hoe je goedkoop kunt reizen naar Florence.

Naar Florence reizen

Reis je niet met de auto of met de trein naar Toscane? Dan moet je vliegtickets regelen. Je kunt ervoor kiezen om te vliegen op het vliegveld van Florence, maar soms is het goedkoper om wat verder weg te landen. Denk bijvoorbeeld aan het vliegveld in Pisa of Bologna. Vanaf hier moet je dan natuurlijk wel nog een stuk reizen met de taxi, bus of trein. Bereken dus goed of dit echt goedkoper is. Ook de prijzen van de vliegmaatschappijen kunnen erg verschillen.

Over het algemeen is het een stuk goedkoper om buiten de vakanties te vliegen. In de zomer naar Florence, is erg duur. Ook is het er dan erg druk. Probeer daarom te vliegen in het voor- of najaar. Weet je al ver van te voren dat je wilt vertrekken? Probeer dan ook zo vroeg mogelijk te boeken, of juist zo laat mogelijk, met een last-minute aanbieding. Op deze manier kun je flink wat geld besparen bij het kopen van vliegtickets.

In de stad zelf

De stad Florence was samen met Siena de belangrijkste stad van de renaissance. In deze steden is de renaissance begonnen, voordat deze doorstroomde naar omliggende steden en landen. In Florence vind je daarom veel prachtige bouw- en kunstwerken uit deze periode. Denk bijvoorbeeld aan de Duomo kathedraal Florence, Palazzo Vecchio of het Uffizi museum. Voor sommige Firenze bezienswaardigheden moet je geld betalen voor entree. In veel Europese steden kun je echter passen kopen om geld te besparen.

In Florence kan dit ook, met de Firenze Card. Hiermee kun je historische bezienswaardigheden, musea en andere plekken bezoeken. Voor het openbaar vervoer in de stad en de rest van Toscane, kun je ook een pas kopen. Soms zitten ritten met het openbaar vervoer inbegrepen in deze passen, maar meestal moet je hiervoor een aparte kaart kopen.