Ik ga op vakantie met de E bike en neem mee

Ik ga op vakantie met de E bike en neem mee

Je bent een echte natuurliefhebber en houd ervan om te kunnen gaan en staan waar je wilt, dan is op vakantie gaan met de E bike echt wat voor jou. Je pakt je fiets en je gaat op weg, en je kijkt wel waar je uitkomt. Zeker als je in Nederland blijft dat zijn er overal genoeg hotels en bungalowparken waar je kan slapen. Mocht je dit nog nooit gedaan hebben kan het misschien spannend zijn omdat je niet heel veel zekerheid hebt. Je weet niet hoe lang je moet fietsen, waar je gaat slapen en wat je allemaal moet meenemen en hoe ga je dit doen? Voor dit laatste punt gaan we je wat adviezen geven.

Hoe ga je je spullen meenemen?

Je wilt natuurlijk genoeg spullen mee kunnen nemen op je E bike, zeker als je langer weg gaat dan een weekend. Daarom is het belangrijk dat je genoeg plekken hebt om spullen kwijt te kunnen. Je kan natuurlijk spullen kwijt op je bagagedrager, dus ga op zoek naar een goede fietstas waarin je alle benodigde spullen kan vervoeren. Op een oudere Amslod e-bike kun je bijvoorbeeld een MIK bagagedragerplaat bevestigen waardoor je nog meer spullen mee kunt nemen. Maar aan alleen je bagagedrager heb je natuurlijk niet genoeg. Om nog meer mee te nemen kan je overwegen om zijtassen aan te schaffen. Dit zijn tassen die aan de zijkant van je fiets zitten waar je ook veel spullen in kwijt kan. Deze kunnen zowel naast je bagagedrager, middenstang of voorvork zitten. Genoeg plek dus om spullen kwijt te kunnen. We adviseren om niet te veel spullen op je rug te bepakken omdat dit na enige tijd vervelend kan zijn. Lees voor meer informatie over dit soort producten bijvoorbeeld Amslod product ervaringen.

Welke spullen moet je sowieso meenemen?

Er zijn een aantal spullen die je sowieso moet meenemen tijdens je trip op de E bike. Als eerste is het natuurlijk handig om een kaart mee te nemen. Het kan altijd dat je mobiel uitvalt, en dan zou het vervelend zijn als je de weg niet meer kan vinden. Daarnaast wordt het ook altijd aangeraden om een klein doosje met medische spullen mee te nemen zoals ontsmettingsmiddel, pleisters en tape. Dit is gewoon voor het geval dat er iets gebeurd. Neem ook altijd spullen mee om je band te plakken. Vaak kunnen dit soort spullen onder je zadel gemonteerd worden dus het neemt niet echt ruimte in beslag. Neem ook altijd genoeg water en eten mee voor onderweg. Het kan altijd dat een trip niet gaat zoals je verwacht en dan is het altijd fijn om wat te kunnen drinken of eten. Daarnaast is het ook altijd leuk om ergens even te zitten en te genieten van de omgeving met wat drinken en een koekje. Het laatste advies wat we je willen meegeven als je gaat touren met de E bike, is dat je altijd een telefoon mee neemt. Mocht er iets gebeuren met je dan kan je altijd iemand bellen. Of er nou iemand valt of je band lek is en niet te plakken is, het kan nooit kwaad om je telefoon bij je te hebben.