Is een boot een goede investering?

Is een boot een goede investering?

Als je de trossen losgooit, voel je de vrijheid door je bloed stromen. Je bepaalt met een boot zelf waar je heengaat, hoe je daarheen vaart en wanneer je weer terugkomt. Als je weer terugkomt. Want je kunt er ook voor kiezen om het anker uit te gooien om een nachtje te gaan slapen op het water. Varen is ultieme vrijheid, je bent dichtbij de natuur en altijd eigen baas. Ook wat voor jou?

Boot huren op vakantie

Huur je weleens een boot op vakantie? Het is natuurlijk heerlijk om per boot de omgeving te verkennen op vakantie. Vanaf het water is alles anders en je bent flexibel in waar je naar toe kunt gaan. Wordt het midden op de dag erg warm en is het tijd voor verkoeling? Je gooit de boot voor anker en duiken maar! Als je bijvoorbeeld naar Griekenland op vakantie gaat, is het huren van een boot of Jacht ook echt een aanrader. Je kunt hier eilandhoppen en vanaf het water het land leren kennen.

Samen genieten van het water

Het bijzondere van varen is dat je echt even samen bent. Hou je ervan om met je gezin dingen te ondernemen? Als je met elkaar op een boot zit, heb je echt weer eens tijd voor elkaar. Fijn om weer even bij te kletsen over werk, school of andere zaken. En als iemand wat tijd voor zichzelf wil, kan dat ook prima op een boot. Je kunt in de kajuit gaan zitten of bijvoorbeeld even gaan zonnen op het voordek. Na een paar uur varen, kun je ergens aanleggen en bijvoorbeeld een stadswandeling maken met elkaar. Puur genieten met het hele gezin!

Jacht kopen is een goede investering

Weleens nagedacht om een eigen boot of jacht te kopen? Een slimme gedachte; het is namelijk een prima investering. Als je een boot in bezit hebt, kun je namelijk veel kosten besparen. Weekendjes weg, zomervakanties en dagjes uit; je kunt voortaan met je eigen boot weg! Als je aan boord kunt beschikken over bijvoorbeeld een koelkast en glazen, hoef je bovendien nooit meer op een terras te zitten. Veel boten beschikken over een keukentje, waardoor je zelf eten kunt bereiden, je hebt in dat geval gewoon je eigen restaurant mee! Overnachten is goedkoop op je eigen boot, je betaalt alleen liggeld in de haven waar je die nacht wil slapen. Een jachtmakelaar adviseert je graag welke boot er het beste bij jou past. Dat wordt straks heerlijk genieten van je eigen boot!