Vakanties in Puglia: de 5 mooiste steden

Vakanties in Puglia: de 5 mooiste steden

Zit jij eraan te denken om een rondreis te maken naar Puglia, of ga je met de auto op vakantie in deze Italiaanse regio? Dan is het natuurlijk slim om van te voren na te denken over wat je allemaal wil zien. Puglia is een grote regio en heeft veel dorpen, steden en bezienswaardigheden. Om je keuzes wat makkelijker te maken, hebben wij in dit artikel een overzicht gemaakt van de leukste en mooiste steden in Puglia. Hieronder vind je onze top vijf.

Gallipoli

Deze mooie, oorspronkelijk Griekse stad, is een mix van oud en nieuw. Er is zowel een historisch als een nieuw centrum te vinden, die met elkaar verbonden zijn via een brug. Vooral het oude centrum en de haven van de stad zijn erg leuk. Je kunt in de stad ook heel lekker eten.

Ostuni

Ook wel La Citta Bianca genoemd, wat de witte stad betekent. De gebouwen in deze stad worden elk jaar wit geverfd, waardoor het een prachtige, oude uitstraling heeft. Ostuni is een erg gezellige stad, met drukke pleinen en van alles te zien en te doen. Er zijn mooie restaurants, bars en terrassen. Doordat de stad op een heuvel ligt, heb je vanaf hier mooi uitzicht.

Lecce

Door de mooie architectuur van de stad, wordt Lecce ook wel vergeleken met het bekende Florence. Je vind hier onder andere veel overblijfselen uit de Romeinse tijd. De stad heeft mooie, gezellige pleinen en oude gebouwen zoals kerken. Lecce is ook erg leuk om te shoppen, met leuke winkelstraatjes, terrassen en ijssalons. Lecce moet je zeker gezien hebben als je op vakantie gaat naar Puglia.

Alberobello

De stad Alberobello staat bekend om de trulli. Dit zijn huisjes gemaakt van steen, met sprookjesachtige puntige daken. Deze huizen zijn erg bijzonder en de stad heeft een unieke uitstraling. Mede hierdoor staat Alberobello op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wel is Alberobello tegenwoordig erg toeristisch, maar als je reist buiten de drukste weken, is dit een stuk minder.

Locorotondo

Net als Ostuni is deze stad vrijwel helemaal wit. De stad is wel een stuk minder toeristische en groot dan het eerder genoemde Ostuni. De historische binnenstad is erg mooi en er is veel te doen en te zien in Locorotondo.