Wat kun je allemaal doen op Sicilië?

Wat kun je allemaal doen op Sicilië?

Sicilië is een eiland wat bij Italië hoort. Het ligt in het zuiden van het land en staat bekend om zijn unieke cultuur als gevolg van verschillende volkoren die het eiland hebben doorkruist om op het vasteland te komen. Het landschap van Sicilië bestaat voornamelijk uit groene heuvels met de vulkaan Etna die overal bovenuit steekt. Dit unieke eiland is net wat kleiner dan België en is door zijn omvang dan ook geschikt voor een rondreis.

Etna beklimmen

Een van de hoogtepunten van het eiland is de Etna beklimmen. Deze vulkaan is onmisbaar en is een van de actiefste vulkanen ter wereld. Dit is dus niet alleen een unieke tocht, maar ook een tocht vol adrenaline en een constante herinnering aan de omstandigheden van het eiland. Door zijn omvang zijn er verschillende routes en is de Etna daarom geschikt voor elk type wandelaar. Het is mogelijk om in de buurt van de kraters te komen, maar niet zonder gids. Op dit moment kun je niet bij de hoofdkrater komen, omdat de lava te onvoorspelbaar is.

Andere bezienswaardigheden

Vervolg je rondreis Sicilië met het bewonderen van de tempels in Agrigento. Dit stadje was geschikt door de Grieken en veel oude tempels van bekende goden als Hercules en Zeus zijn nog in redelijk goede staat te aanschouwen. Deze tempels behoren tot de Valle dei Templi en staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Als je van de Oudheid houdt, is het dorpje Taormina ook zeker een bezoekje waard. Hier kan je een Grieks amfitheater bewonderen wat ook nog eens uitzicht heeft over het vulkaanachtige landschap van Sicilië.

Verder is het stadje Noto ook een aanrader. Deze stad werd gebouwd door de elite in de 17e eeuw en het doel was om mensen te imponeren. Vandaar dat de architectuur van de stad volledig in Barokstijl is en de gebouwen met veel details zijn gebouwd. Verder kan je vanaf hier door diverse natuurparken wandelen of havenstadjes bezoeken.

Tenslotte heeft de stad Siracusa veel te bieden. Ortigia, een stadsdeel, is waar het bruisende leven van de bewoners zich afspeelt. Je vindt hier diverse barretjes en restaurantjes waar je van het Siciliaanse eten kan genieten. Ook is dit de plek om de zonsondergang te bekijken met een ijsje in je hand. Naast het lokale leven, is het ook de plek waar veel oude archeologische opgravingen uit de tijd van de Grieken en Romeinen te zien zijn. Dit eiland biedt dus een goede rondreis voor liefhebbers van de Oudheid en vulkanische landschappen.