Wat zijn de voordelen van kamperen met V2L?

Wat zijn de voordelen van kamperen met V2L?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te gaan kamperen met de elektrische auto. Het is natuurlijk ook heerlijk om de vrije natuur in te rijden, met een auto die geen CO2 uitstoot. Bovendien hoor je een elektrische auto bijna niet, wat ook goed past in natuurgebieden. Op het gebied van comfort hoef je op locatie overigens niets in te leveren met een elektrische auto. Als je kiest voor een elektrische auto met V2L, kun je zelfs op plekken zonder stroom overnachten, terwijl je toch al je apparaten kunt gebruiken. Hoe dit precies werkt? Hieronder lees je het!

Hoe werkt V2L precies?

V2L staat voor Vehicle To Load, hierbij kun je de batterij van je elektrische auto inzetten als power bank om apparaten op aan te sluiten. Hou je van kamperen in de vrije natuur? Maar wil je wel kunnen beschikken over apparaten die jouw vakantie comfortabel maken? Dan is V2L echt iets voor jou! Denk hierbij aan het opladen van je elektrische fiets, of bijvoorbeeld het kunnen zetten van een lekker kopje koffie iedere ochtend. Vind je het fijn om over een goed gevulde koelkast te beschikken op vakantie? Wel eentje die natuurlijk goed koud is? Deze kun je prima voorzien van stroom van je batterij van je auto. Kamperen met de elektrische auto wordt op deze manier wel heel erg aantrekkelijk!

Kamperen in Scandinavië met V2L

In Scandinavië worden op dit moment hutten gebouwd in afgelegen gebieden. In deze afgelegen gebieden is geen stroom, zijn geen mensen, wel is er pure stilte en schitterende natuur. Dit zijn natuurlijk ideale plekken om met je elektrische auto naar toe te gaan en te profiteren van V2L. Hier zul je niemand tegenkomen, kun je in alle rust genieten van de omgeving, maar kun je wel beschikken over je favoriete apparaten. Vind je heerlijk om ’s morgens een ei te bakken op een bakplaat? Sluit deze bakplaat aan op de batterij van je auto en je kunt ook hier genieten van jouw vaste ochtendritueel. Ideaal toch?

Auto met V2L

Als je bijvoorbeeld kiest voor de KIA EV6, kun je profiteren van deze V2L technologie. Met deze auto kun je niet alleen heerlijk genieten van stroom in de vrije natuur, deze crossover heeft ook nog eens stoer design. Het is een krachtige, sportieve auto die bovendien ook nog eens veel comfort biedt. Dat wordt heerlijk kamperen dankzij V2L van de Kia EV6, maar ook kun je rekenen op een fantastische heen- en terugreis met deze comfortabele crossover!