Zo blijf je fit tijdens je vakantie

Zo blijf je fit tijdens je vakantie

Het is weer tijd voor vakantie. Lekker genieten van een periode van rust, lekker eten en drinken. Maar voornamelijk even helemaal niks. Maar wanneer je niks doet én geniet van lekker eten en drinken dan heb je kans dat je na de vakantie thuis komt met een paar kilo extra. En dat wil natuurlijk niemand. Daarom vind je in dit artikel de beste tips die ervoor zorgen dat jij geniet van de vakantie maar ook weer fit terugkomt.

1. Probeer niet teveel alcohol te drinken

Een glas alcohol bevat al snel 100 kcal. En een naar effect van alcohol is ook dat je er extra trek van krijgt. Een slecht combinatie wanneer je graag weer fit thuis komt van de vakantie. Probeer daarom een beetje te matigen met alcohol en je gezondheid en je buikomtrek zal je dankbaar zijn.

2. Probeer een beetje actief te blijven

Het is natuurlijk heerlijk om lekker op het strand te liggen en niks te doen. Daar is het natuurlijk vakantie voor. Maar probeer ook een beetje actief te blijven zodat je nog wat calorieën verbrand. Je kunt op het strand ook een lekkere strandwandeling maken. Ook heel fijn en je blijft nog in beweging!

3. Drink je calorieën niet

Het is zonde om je calorieën te drinken. Zeker wanneer je op vakantie bent en wat minder beweegt. Kies daarom voor light frisdrank en vermijd de vruchtensappen en andere dranken met (veel) calorieën erin. Het is echt de makkelijkste manier om op je gewicht te letten.

4. Kies ook eens voor een lichte maaltijd

Het is op vakantie natuurlijk verleidelijk om iedere dag te kiezen voor pizza, frietjes of andere ongezonde maaltijden. Probeer daarom ook regelmatig te kiezen voor een maaltijd met weinig calorieën. Een balansdag op vakantie. Een goede manier om te compenseren voor alle maaltijden met veel calorieën!

5. Laat de snacks voor wat het is

De kans is heel groot dat je met de hoofdmaaltijden al veel meer calorieën binnenkrijgt dan je nodig hebt. Misschien ben je thuis gewend om regelmatig een snack te nemen. Deze kun je beter laten liggen op vakantie. Of neem een gezond snack, zoals een stuk fruit of wat snackgroente. Op die manier kan je in ieder geval compenseren voor de andere maaltijden! 

Met deze vijf tips kun je de schade op vakantie een beetje beperken. Mocht je nu toch een beetje uit de bocht gegaan zijn tijdens de vakantie dan vind je hier bij Verantwoord Afvallen nog een aantal tips om op een gezonde manier af te vallen.