Wat te doen in Venetië?

Wat te doen in Venetië?

Venetië is een prachtige stad, die je gezien moet hebben! Er zijn verschillende dingen te doen in Venetië. Je kunt er genieten van de historie, cultuur en architectuur. Daarnaast is het ook een leuke stad om te winkelen en om uit te gaan. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden Venetië.

Piazza San Marco

Dit is het belangrijkste plein van Venetië. Hier vind je onder andere de Basilica di San Marco en het Palazzo Ducale. Dit plein is erg populair onder toeristen. Piazza San Marco ligt in het hart van Venetië en is goed bereikbaar.

Basilica di San Marco

De Basilica di San Marco is één van de bekendste kerken van Venetië. Deze kerk werd gebouwd in de 11e eeuw en is erg indrukwekkend. Het is de thuishaven van vele schatten, waaronder het doek ‘De Hemelvaart van Maria’.

Canal Grande

Het Canal Grande is het belangrijkste waterway van Venetië. Je vindt er veel prachtige gebouwen langs de kant van het water. Varen over Canal Grande? Dat kan! Er varen veel bootjes die je meenemen over het Canal Grande. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië. Je kunt op meerdere plekken opstappen voor een mooie tocht over het water.

Palazzo Ducale

Het Palazzo Ducale is het voormalige paleis van de Doges in Venetië. Dit paleis is gebouwd in de 13e en 14e eeuw. Het Palazzo Ducale is erg indrukwekkend om te bezoeken en zeker een aanrader.

Dogepaleis

Het dogepaleis Venetië wordt ook wel het Palazzo Ducale genoemd. Dit paleis is gebouwd in de 13e eeuw en ligt aan het Canal Grande. Het is erg indrukwekkend om te bezoeken en zeker een aanrader.

Rialto brug

De Rialto brug Venetië staat in de buurt van het gelijknamige metrostation. Het is één van de oudste bruggen die je kunt vinden in Venetië. Deze brug wordt al sinds 1591 gebruikt door toeristen, maar was daarvoor veruit de belangrijkste overgang tussen twee delen van Venetië.

Meer bezienswaardigheden

Dit waren een paar leuke tips voor tijdens een bezoek aan Venetië, maar dit is pas het topje van de ijsberg. Er is zoveel te zien in Venetië, dat je hier wel een paar dagen heerlijk rond kunt lopen, varen en/of genieten van de heerlijke restaurants.